EXCLUSIV – Frumoasa Aisha Gaddafi fiica liderului libian are cont pe facebook


Aisha Gaddafi fiica liderului libian a făcut parte din echipa de avocaţi care l-a apărat fostul preşedinte irakian Saddam Hussein.

WikiLeaks dezvăluie că Ayesha ar avea interese într-o clinică privată din Tripoli, una dintre cele două facilităţi care oferă asistenţă medicală de calitate, dar şi în sectorul energiei şi al construcţiilor. Lionel Richie a venit în urmă cu câţiva ani la Tripoli pentru a cânta la ziua de naştere. Ayesha a fost desemnată de tatăl său să urmărească activităţile fraţilor săi – Sa’adi, Hannibal şi Saif al-Arab.

Nascuta in 1976 Tripoli

Urmând modelul tatălui ei, fiica liderului libian, Aisha Gaddafi, a apărut, aseară, la televiziunea de stat. Ea a dezminţit informaţia difuzată de postul Al Jazeera, potrivit căreia ar fi fugit din Libia cu un avion spre destinaţia Malta. În acelaşi timp, Organizaţia Naţiunilor Unite a revocat funcţia de ambasadoare a bunăvoinţei deţinută de fiica lui Muammar Gaddafi.
ONU a revocat-o din funcţia de ambasador pe fiica lui Muammar Gaddafi
Fiica lui Muammar Gaddafi, Aisha, a fost revocată din funcţia de ambasador al bunăvoinţei la Organizaţia Naţiunilor Unite.
Decizia, anunţată de un purtător de cuvânt al ONU, vine pe fondul evenimentelor tragice din Libia. Aisha Gaddafi, in varsta de 35 de ani, a fost numita ambasadoare a bunavointei a Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, pentru a vorbi despre violenta impotriva femeilor si despre SIDA in Libia. Aisha Gaddafi este jurist de profesie.

Potrivit presei internaţionale, fiica liderului libian a facut parte din echipa responsabilă cu apărarea lui Saddam Hussein, după înlăturarea acestuia de la putere.
Singura fiica a lui Gaddafi Aisha este cea care mediază disputele de familie şi conduce organizaţii neguvernamentale. Se ştie că are interese financiare într-o clinică privată din Tripoli, una din cele două instituţii care suplinesc sistemul public de sănătate care nu prezintă încredere.

Lionel Richie a zburat deseori în Libia, cu mulţi în urmă, pentru a cânta la ziua ei de naştere.
Supranumită „Claudia Schiffer a Africii de Nord“, Aisha (33 de ani) este singura fată dintre cei opt copii ai liderului libian, Muammar Gaddafi, dar este cea mai prezentă figură a familiei în mass-media, bineînţeles după tatăl ei.

„Suntem o familie foarte apropiată, şi, deşi tatăl meu este foarte ocupat, insist să ne adunăm toţi zilnic. Băieţilor mei le place să stea în cortul lui şi să bea lapte de cămilă”, a povestit pentru „Sunday Telegraph” Aisha, încercând să umanizeze imaginea tatălui ei.

Anul trecut a fost numită Ambasador al Bunăvoinţei din partea Programului ONU pentru Dezvoltare pentru promovarea drepturilor femeilor şi implicarea în prevenirea violenţelor domestice şi a crimelor de onoare în Libia. Precum tatăl ei, ea a sprijinit Armata Republicană Irlandeză. În 2004, Aisha, de profesie avocat, s-a alăturat echipei care l-a apărat pe fostul lider irakian, Saddam Hussein.

„Am simţit că e de datoria mea să apăr un om acuzat pe nedrept”, îşi motivează decizia cea care nu-i poate ierta pe fostul premier britanic Margaret Thatcher şi pe ex-preşedintele SUA Ronald Reagan pentru noaptea din 1986 când avioanele americane au bombardat Tripoli.

Întrebată dacă Libia ar putea deveni o democraţie în stil occidental, Aisha a răspuns: „La care democraţie occidentală vă referiţi? La cele care se presupune că sunt democratice, dar au închisori secrete precum cea de la Guantanamo?”

Despre Ovidiu
Mintea nu este un vas care trebuie umplut, ci un foc care trebuie aprins. (Plutarh)

One Response to EXCLUSIV – Frumoasa Aisha Gaddafi fiica liderului libian are cont pe facebook

  1. Mr WordPress says:

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in, and view the posts’ comments, there you will have the option to edit or delete them.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: