Cornel Costea, şeful vămii Ploieşti, susţine că o parte din mită ajungea la şeful ANAF, Sorin Blejnar. Declaraţia se află în motivarea arestării


Premierul Emil Boc l-a numit în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pe Sorin Blejnar, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.
Basescu ii roaga pe cei arestati sa dea nume pentru a scapa mai usor cu puscaria…
1. politistul arestat zice: Sorin Blejanar
2. Fosta sefa a Vamii zice: Sorin Blejnar
3. Seful vamii ploiesti zice: Sorin Blejnar…
Emil Boc a semnat luni decizia de numire a lui Sorin Blejnar ca preşedinte al ANAF şi acesta şi-a preluat funcţia odată cu publicarea deciziei în Monitorul Oficial
.

Sorin Blejnar este fostul comisarul general al Gărzii Financiare şi a fost una din propunerile filialei PDL Arad pentru o funcţie de secretar de stat.

S-au dat bani la PDL – Sorin Blejnar a semnat numirea mituitoarei Nicoleta Dobrescu
Un document judiciar care incriminează PDL

Până joi dimineaţă au apărut în presă doar informaţii „din surse judiciare” privind presupuse implicări ale unor membri PDL şi ale unor autorităţi în scandalul mitei pentru şefia vămii Halmeu. Joi a apărut însă şi un document oficial din dosarul cauzei, şi anume documentul cel mai important din dosar.

În încheierea de şedinţă nr. 8/CC (dosar 1388/83/2011) a Tribunalului Satu Mare – secţia penală – din data de 4 februarie a.c., şedinţă în care s-a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a omului de afaceri Liviu Florian (plus doi complici) pentru trafic de influenţă legat de numirea Nicoletei Dobrescu în funcţia de şefă a vămii Halmeu, apar, negru pe alb, referiri la bani care au ajuns la PDL.

Iată unul dintre motivele pentru care procurorul de la DNA – Serviciul Teritorial Oradea, Biroul Satu Mare – Marius Iancu consideră că învinuiţii reprezintă un pericol public, pentru care cere arestare preventivă: „Totodată solicitarea unor sume atât de mari, 130.000 Euro, respectiv 300.000 Euro, în numele şi pentru un partid politic şi un şef de instituţie, lăsând să se înţeleagă că delegarea şi numirea într-o funcţie publică se face doar pe criterii politice şi nu de competenţă, este de asemenea în măsură să provoace în rândul opiniei publice un sentiment de insecuritate şi neîncredere în instituţiile statului”.

De unde rezultă implicarea şefului ANAF

Tot în document se mai arată, foarte clar, „traseul mitei”, care ajunge până la un nivel foarte înalt, şeful ANAF, Sorin Blejnar. Deşi acest demnitar este apărat cu străşnicie de către premier – vinovat până în prezent fost găsit şeful vămilor, Radu Mărginean – şi, conform declaraţiilor unor politicieni din Opoziţie, este considerat ca fiind „copilul lui Traian Băsescu”, documentul Tribunalului Satu Mare arată că el este cel care a semnat numirea Nicoletei Dobrescu. Vă prezentăm pasajul respectiv din încheierea de şedinţă:

„Astfel, cum dovedesc actele de la dosar această influenţă a fost una reală, întrucât în data de 23.09.2009, învinuita Dobrescu Nicoleta, în urma unui interviu, care deşi nu a fost anunţat legal, nu a fost susţinut un concurs, ci a fost o întâlnire programată de către inculpatul Florian Liviu prin intermediul numitului Petrescu Eugeniu, întâlnire pe care inculpatul Florian Liviu i-a facilitate-o învinuitei Dobrescu Nicoleta să o aibă cu Mărginean Radu Traian. În urma acestei întâlniri, în care s-au făcut nişte promisiuni, Dobrescu Nicoleta a fost delegată prin ordin al şefului ANA, în funcţia de şef al Biroului Vamal Halmeu”. În document apare sintagma „şefului ANA”. Absenţa iniţialei „F” se datorează fie unei erori de dactilografiere, fie faptului că grefiera de şedinţă nu a auzit corect ceea ce spunea procurorul – de multe ori, într-o sală de tribunal, cuvintele care se termină cu litera F sau H nu sunt transcrise corect, aceste litere nefiind auzite integral.

Blejnar neagă şi jigneşte grosolan

Pus (telefonic), la Antena 3, faţă în faţă cu senatorul PSD Valer Marian, cel care a formulat o serie de acuzaţii la adresa sa, Sorin Blejnar a utilizat un limbaj de mahala. „Nu comentez afirmaţiile imbecile făcute de dansatorii din studioul Antenei 3”. Întrebat de ce a semnat numirea Nicoletei Dobrescu în funcţia de şef al vămii Halmeu, Blejnar a afirmat că nu el numeşte şefii de vămi. Nu doar documentul Tribunalului Satu Mare, dar şi HG 110/2009 îl contrazice flagrant.

Întrebări care aşteaptă răspunsuri

Există totuşi unele semne de întrebare legate de dosarul 1388/83/2011. Autodenunţul a avut loc în urmă cu 10 luni, iar piesele de dosar au fost foarte clare încă de atunci. De ce abia în luna ianuarie DNA a luat decizia de a-i aresta preventiv pe unii dintre învinuiţi?

De ce nu a fost reţinută şi Nicoleta Dobrescu? De ce DNA nu s-a ocupat şi de Eugeniu Petrescu, din moment ce acest personaj reprezintă contactul politic propriu-zis? De ce DNA a extins cercetările doar până la şeful vămilor, Radu Mărginean, şi nu şi până la şeful ANAF, ţinând cont că el este cel care a semnat o angajare frauduloasă din toate punctele de vedere? S-a cerut arestarea preventivă a lui Liviu Florian pentru ca acesta să nu facă declaraţii publice prin care să se ajungă la persoane din PDL?

Despre Ovidiu
Mintea nu este un vas care trebuie umplut, ci un foc care trebuie aprins. (Plutarh)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: