Mercenarii lui Gaddafi încercuiesc capitala Libiei. În Benghazi se trage din toate direcţiile. VIDEO


Trupele loiale preşedintelui libian Muammar Gaddafi s-ar fi adunat la marginea capitalei Tripoli şi pregătesc de o represiune de proporţii împotriva protestatarilor care cer plecarea dictatorului, spun martori ai evenimentelor citaţi de BBC.

Gaddafi a declarat pe 24 februarie într-o intervenţie la televiziunea de stat că protestele sunt organizate de al-Qaeda, iar participanţii su
Potrivit BBC, o moschee din oraşul Zawiya, situat la 60 de kilometri de Tripoli a fost ţinta focurilor de mitralieră a trupelor pro Kadhafi. În moschee se refugiaseră mai mulţi protestatari împotriva regimuluint adolescenţi aflaţi sub infuenţa drogurilor

•Surse medicale din oraş, citate de ziarul Quryna din Benghazi spun că 23 de persoane au fost ucise şi 44 rănite. „Răniţii nu pot ajunge la spitale, deoarece batalioanele de securitate şi mercenarii deschid focul din toate direcţiile”, relatează Quryna.

•Alte descinderi au avut loc în oraşul Sabratha. Un medic din acest oraş a povestit pentru The New York Times că magazinele şi instituţiile au fost închise, iar posturile de poliţie, transformate în sedii ale protestatarilor, zac acum în ruine.

•Azi, la televiziunea libiană de stat, un imam a ţinut următoarea predică: „Cei care răspândesc haosul nu vor fi iertaţi la Judecata de Apoi. Staţi departe de luptele interne. Staţi departe de orice este rău. Cine nu ascultă de liderul ţării, nu ascultă nici de Dumnezeu.

Despre Ovidiu
Mintea nu este un vas care trebuie umplut, ci un foc care trebuie aprins. (Plutarh)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: