NEWS ALERT VEZI DOSARUL – Şeful Fiscului are dosar penal Blejnar în faţa demisiei obligatorii


Încă președintele ANAF-ului, Sorin Blejnar neagă cu înverșunare existența vreunui dosar penal în care să fie implicat. Iată că, Parchetul General îl contrazice cu probe. Blejnar are dosar penal, întocmit în 2009, de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

Senatorul PSD de Prahova, Daniel Savu afirmase vineri la Antena 3, că pe numele lui Sorin Blejnar există deschis un dosar în desfășurare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, pentru implicare în contrabandă cu țigări și motorină.

La nici 24 de ore de la aceste dezvăluiri, a apărut și documentul care atestă că Blejnar este anchetat penal. ( vezi foto)

Jurnalistul Iosif Buble a publicat pe blogul personal ( http://www.pesurse.com) fotocopia unei adrese trimise de Ministerul Public, Ministerului de Finanțe, în data de 31.08.2009, în care se cereau date de identidate și despre fișa postului anumitor șefi din Ministerul de Finanțe și din ANAF. Parchetul General mai solicita în această adresă ca respectivii angajați ai Ministerului de Finanțe să fie înștiințați că trebuie să se prezinte la audieri, în calitate de făptuitori, în dosarul 949/P/2009, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, în data de 16.09.2009. Printre cele cinci persoane din adresa Parchetului General, apare și actualul șef al ANAF-ului, Sorin Blejnar, la vremea aceea, Comisar-Șef Adjunct al Gărzii Financiare.

UPDATE: Parchetul Constanța îl ”spală” puțin pe Blejnar

Harnici procurorii constănțeni! Când trebuie să scoată basma curată, sau măcar parțial curată, un reprezentant al actualei Puteri, unii procurori sunt extrem de prompți. Astăzi, la nici trei ore după ce s-a aflat că Blejnar are un dosar penal din 2009, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța a confirmat că desfăşoară o anchetă privind contrabanda cu produse petroliere, în dosarul respectiv figurând şi numele actualului şef al ANAF, Sorin Blejnar. Șeful Fiscului are calitatea de făptuitor în acest dosar. „Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa se află înregistrat în vederea soluţionării un dosar penal având ca obiect modul în care a fost autorizată în anul 2007 funcţionarea unui antrepozit fiscal de depozitare a produselor petroliere. În componenţa comisiei se regăsea din partea Gărzii Financiare, comisarul general adjunct, la acea dată, Sorin Blejnar, actualul preşedinte al ANAF. Precizăm că în cauză nu a fost începută urmărirea penală”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Fostul premier Victor Ciorbea (de profesie avocat) a explicat la Realitatea TV că acest comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța este plin de ambiguități, întrucât nu se precizează clar dacă ancheta, aflată în fază preliminară, s-a terminat sau nu, și nici dacă făptuitorii au fost scoși sau nu din cauză.

De ce ar fi procedat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, în acest fel? E simplu! Dosarul în care apare Blejnar ca făptuitor e pus la păstrare, fără să fie soluționat în vreun fel, pentru că oricând (în regimul Băsescu) poate apărea o situație care să impună „arătarea pisicii”.

UPDATE 2: Se strânge lațul! A apărut şi ministrul Economiei în scandalul Blejnar

Ion Ariton, invizibilul ministru al Economiei, a devenit extrem de vizibil – mai mult decât și-ar fi dorit, cu ocazia uriașului scandal de corupție „Blejnar, șeful Fiscului, colectorul şpăgilor din vămi”.

Zona de interes a noului ministru al Economiei a reprezentat-o şi o reprezintă afacerile cu petrol. Fost director general şi comercial la Petrom Sibiu, în perioada 1993-2003, Ariton a fost cercetat în 2003, pentru delapidare pentru o pagubă realizată de 10 miliarde lei vechi. Delapidarea s-a realizat în perioada guvernării Năstase. Acuzaţiile iniţiale au generat trei dosare de cercetare penală, care s-au soldat chiar cu ridicarea cu mascaţi din propria casa. Iată de ce în anul 2003 Ion Ariton făcea planton la sediul PSD Sibiu, unde a lăsat cererea de înscriere în partid, aflată şi azi la dispoziţia liderului local al PSD, deputatul PSD de Sibiu, Ioan Cindrea.

Revenind la implicarea lui Ariton în scandalul Blejnar, trebuie spus că ministrul Economiei, sau Bebe, așa cum îi spun prietenii, cât a fost şef la Petrom Sibiu a reuşit performanţa de a îmbogăţii câţiva ciobani vestiţi deveniţi benzinari şi mai apoi miliardari. Astfel, firmele EurOil, Ana Oil si Aral Oil îi sunt veşnic recunoscătoare actualului ministrul al Economiei. Una mai ales, Euroil, condusă de Domnariu, membru PDL devenit şi consilier judeţean PDL, la alegerile locale din 2008. Acest Domnariu este omul de casă al lui Ariton, sau invers, dacă e să dăm crezare „gurilor rele” din presa sibiană. Om de casă sau nu, Domnariu nu uita niciodată cine l-a ajutat sa facă un imperiu din firma sa EurOil, drept pentru care miliardarul din Sibiu se ingrijeste sa nu ii lipseasca sefului (pe linie de partid) Ariton nimic.

Sâmbătă, la Realitatea Tv, Mugur Ciuvică a dezvăluit că pe celebrele „liste ale lui şefu’ Blejnar”, adică pe listele firmelor de care autorităţile vamale nu aveau voie să se atingă figura şi firma EurOil, deţinută de Domnariu, bunul prieten al ministrului Economiei, Ion Ariton.

Despre Ovidiu
Mintea nu este un vas care trebuie umplut, ci un foc care trebuie aprins. (Plutarh)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: