Muammar Gaddafi solicită pregătirea Aishei, pentru a ocupa cu succes poziţia de preşedinte succesor al Libiei. Pentru prima dată în istoria modernă şi contemporană o femeie în funcţia de preşedinte într-un stat arab. Aïcha Kadhafi Printesa Pacii.La Princesse de la Paix


Aisha este botezata dupa bunica ei pe linie paternă fiind mult mai rasfatata de tatăl ei. Aisha nascuta in 1977 va implini 35 de ani in iunie. Gaddafi s-a preocupat pentru studiile fiicei sale, a finantat-o ca sa studieze la Universitatea Fateh.

În timpul războiului împotriva Irakului Aisha a specializat in domeniul juridic, – dreapta -. Aisha avea scopul de a pregăti teza de doctorat afirmând evident că nu este uşor de a studia pentru o profesie care nu există în viaţa noastră (in Libia). Aisha a revenit cu putin timp mai tarziu pentru pregătirea tezei de « Doctorat». Este prima dintre copii lui Al Gaddafi de a avea un astfel de grad. Liderul libian a ajutat-o pe Aisha deoarece a vrut sa demonstreze aprecierea sa pentru femei.

Până la punctul în care el stabileşte femei ca bodyguarzi. Potrivit rapoartelor, Muammar Al Gaddafi se pregăteşte ca fiica sa Aisha, sa reuseasca, pentru a fi primul preşedinte femenin arab din istoria modernă. în plus, Gaddafi a cheltuit o suma de un milion dolari pentru publicarea unei cărţi intitulate „Printesa pacii” Pe parcurs cartea „Printesa pacii” a fost tradus in 6 limbi straine. Liderul libian a declarat că fiica lui va fi castigator al Premiului Nobel pentru pace în 20 de ani.

Aisha a câştigat, castelul tatălui său, în perioada în care ea isi va lansa timpul ca să educe oamenii care urăsc sistemul de guvernare Al Jamahiriya.

Aicha Kadhafi a refuzat categoric să răspundă la Al Arabia. Deşi pe acelaşi lanţ, ea a apărat in Elveţia acum câţiva ani, pe fratele ei, Hannibal, implicat în maltratarea de doi servitori, inclusiv un tunisian şi un marocan. Acest lucru a stârnit o criză diplomatică care a afectat relaţiile economice a ţării cu Elveţia, în cazul în care Libia a închis porţile pentru o aprovizionare cu petrol.
Publicat Duminica 20-02-2011 ora 05:00 –

Sursa: Echoroukonline.fr
Libye : Al Kadhafi appelle sa fille Aicha « Maman » et la prépare à le succéder à son poste de la 1e présidente arabe dans l’histoire contemporaine
Il est à rappeler que derrière tout président déchu une femme, à l’instar de Leila Trabelsi et Suzanne Moubarak.

Mais, pour le président libyen Mouammar Al Kadhafi ce n’est pas le cas. Ce dernier a préféré son unique fille de ses sept (7) frères qui est Aicha. Cette dernière baptisés au nom de sa grand-mère paternelle étant beaucoup gâtée par son père. Aicha, aura 35 ans d’âge en mois de juin prochain. Mariée de son cousin paternel, et vivent ensemble entre Paris et Genève.

Il convient de rappeler que le niveau d’instruction de Al Kadhafi est peu important, c’est pourquoi ce dernier s’est consacré et se souciait des études de sa fille. Celle-ci, a rejoint l’université Al Fateh en se spécialisant dans le domaine juridique « Droit ». Durant la guerre contre l’Irak, Aicha a mis un arrêté à la préparation de sa thèse de doctorat en affirmant qu’il n’est pas évident d’étudier une filière qui n’existe pas dans notre vie.

DIPLOMA

DIPLOMA

Elle a repris, par la suite, la préparation de sa thèse et diplômée « Doctoresse ».Et elle est la première de la famille Al Kadhafi à avoir un diplôme universitaire pareil. Le président libyen pour son appréciation pour les femmes, au point où il met en place des femmes comme étant des gardes de corps.

Selon des informations, Mouammar Al Kadhafi prépare sa fille en vue qu’elle succède à lui, pour être la première présidente arabe dans l’histoire contemporaine. Il a, d’ailleurs, déboursé une somme de 1 millions d’euros pour la publication d’un livre intitulé « La reine de l’Islam » relatant le parcours de Aicha traduit en 6 langues.

Le dirigeant libyen a déclaré que sa fille aura le lauréat de prix Nobel de la paix dans les 20 ans à venir. Aicha a gagné, samedi, le château de son père où elle a lancé qu’il est temps d’éduquer des gens qui détestent Al Jamahiriya. Aicha Kadhafi a catégoriquement refusé de répondre à la chaîne Al Arabia. Bien que sur cette même chaîne, elle a défendu depuis la Suisse, il y a quelques années, son frère, Hannibal, impliqué dans le mauvais traitement de deux ses domestiques dont une tunisienne et un marocain. Cela a suscité une crise diplomatique qui a touché les relations économiques de ce pays avec la Suisse où la Libye a fermé les vannes d’approvisionnement de ce dernier en pétrole.

Despre Ovidiu
Mintea nu este un vas care trebuie umplut, ci un foc care trebuie aprins. (Plutarh)

4 Responses to Muammar Gaddafi solicită pregătirea Aishei, pentru a ocupa cu succes poziţia de preşedinte succesor al Libiei. Pentru prima dată în istoria modernă şi contemporană o femeie în funcţia de preşedinte într-un stat arab. Aïcha Kadhafi Printesa Pacii.La Princesse de la Paix

  1. Ovidiu says:

    ADEVARAT!!!!

  2. Pingback: Imnul României, fluierat de bosniaci. Suporterii echipei bosniace au scandat: “Ţiganii! Ţiganii!” – Cum au fost înjuraţi fanii şi fotbaliştii români şi ce scriu ziarele din Bosnia. “Ţiganii, ţiganii!” au scandat ze

  3. Pingback: Imnul României, fluierat de bosniaci. Suporterii echipei bosniace au scandat: “Ţiganii! Ţiganii!” – Cum au fost înjuraţi fanii şi fotbaliştii români şi ce scriu ziarele din Bosnia. “Ţiganii, ţiganii!” au scandat ze

  4. Pingback: Imnul României, fluierat de bosniaci. Suporterii echipei bosniace au scandat: “Ţiganii! Ţiganii!” – Cum au fost înjuraţi fanii şi fotbaliştii români şi ce scriu ziarele din Bosnia. “Ţiganii, ţiganii!” au scandat ze

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: