Aisha Gaddafi, s-a adresat susţinătorilor tatălui său de la balconul reşedinţei acestuia. Aisha a condamnat războiul dus de NATO şi a spus că dorinţa Occidentului de a-l înlătura pe Gaddafi de la putere e o insultă.


În numele tatălui
Spre seară, fiica lui Gaddafi, Aisha Gaddafi, s-a adresat susţinătorilor tatălui său de la balconul reşedinţei acestuia. Aisha a condamnat războiul dus de NATO şi a spus că dorinţa Occidentului de a-l înlătura pe Gaddafi de la putere e o insultă.

„În 1911 Italia mi-a ucis bunicul într-o lovitură aeriană, iar acum ei încearcă să îmi omoare tatăl. Cu mâinile lor blestemate”, a declarat Aisha Gaddafi în faţa mulţimii ce scanda şi agita steaguri la intrarea în reşedinţa tatălui ei Bab Al-Aziziyah din capitală.

Ieşirea Aishei a marcat 25 de ani de la loviturile aeriene americane asupra acestui imens complex, unde se află şi o cazarmă.

Atunci, preşedintele Ronald Reagan a declarat că atacul din 1986 a fost efectuat ca represalii la ceea ce el a calificat drept complicitate libiană în bombardarea unui club de noapte din Berlin.

Aisha Gaddafi avea atunci cinci ani.

A plouat peste noi cu rachetele şi bombe lor, au încercat să mă omoare şi au ucis zeci de copii în Libia”, a declarat ea, într-un discurs întrerupt de mai multe ori de uralele mulţimii.

„Acum, după un sfert de secol, aceleaşi rachete şi bombe sunt aruncate peste capetele copiiilor mei şi copiilor voştri„.

Adresându-se puterilor occidentale ce efectuează lovituri aeriene sub o rezoluţie a ONU pentru a-i proteja pe civili împotriva forţelor tatălui ei, Aisha a declarat: „Cine sunt civilii pe care îi protejaţi? Sunt ei oamenii ce au arme automate şi grenade de mână? Aceştia sunt civilii nevinovaţi pe care încercaţi să îi protejaţi? Lasăţi-ne cerul, luaţi-vă de aici avioanele şi rachetele”.

Despre Ovidiu
Mintea nu este un vas care trebuie umplut, ci un foc care trebuie aprins. (Plutarh)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: