Regele Mihai I al României alături de prinţii Marii Britanii – FOTO


Regele Mihai I
Regele Mihai I

Printre atâtea capete încoronate şi mari personalităţi ale lumii, la nunta prinţului William cu Kate Middleton şi România a avut reprezentanţi de înaltă clasă: Regele Mihai I şi Principesa Margareta au luat parte la acest moment atât de important pentru Regatul Britanic.
Westminster Abbey şi au trecut chiar pe lângă Regele Mihai I al României.
Regele Mihai este înrudit cu familia regală britanică, el fiind un stră-stră-nepot al reginei Victoria a Marii Britanii şi văr de gradul trei al reginei Elisabeta a II-a

Regele Mihai I

Regele Mihai I

Alteţa Sa va împlini 90 de ani în acest an şi este printre puţinii oameni care au luat parte la nunta dintre prinţesa Elisabeta (actualmente Regina Elisbatea a-II a) şi prinţul Philip în 1947, iar apoi fost prezent la nunta prinţului Charles şi a Dianei în 1981, iar acum este prezent la nunta dintre prinţul William şi Kate Middleton

Familia regala a participat in aceasta dupa-amiaza si la receptia oferita de Regina Elisabeta in cinstea tinerilor casatoriti, la Palatul Buckingham. In biserica si la receptie au mai participat si contesa Kalnoky din Transilvania si ambasadorul Romaniei, in Marea Britanie.

Regele Mihai are o legatura de suflet cu familia regala britanica. La nunta reginei Elisabeta a II-a si-a cunoscut viitoarea sotie, pe regina Ana de Bourbon Parma.

La ceremonia de la Westminster Abbey, Principesa Margareta a purtat o rochie corai conceputa de Arisa Morelli, pe care a accesorizat-o cu o palarie cu pene, asa cum cere codul britanic si manusi albe
Regele Mihai, in schimb, a imbracat unul din costumele comandate la croitorii familiei regale. De altfel, Principesa si-a pregatit trei tinute speciale: pentru receptia oferita joi seara de Casa Windsor membrilor familiilor regale, precum si pentru ceremoniile de vineri, cea de la Westminster Abbey si cea de la palatul Buckingham. Principesa l-a rugat tot pe Dan Coma, designerul pantofilor purtati de aceasta, sa se ocupe si de cadoul pentru miri, unul personalizat.

„Este o rama dubla din piele, o rama foto, unde sunt initialele si heraldica casei cu un contur foarte fin din foita de aur si cu un motiv vechi englezesc”, a declarat Dan Coman.

Contele si contesa Kalnaky, prieteni ai printului Charles, au ales sa le ofere tinerilor un dar autentic romanesc, doua sticle de vin si una de tuica.

Calatoria la Londra a fost pentru regele Mihai si un prilej de a-si revedea unul dintre nepoti, printul Nicolai, care locuieste in capitala Marii Britanii.

La randul sau si printul Nicolai este impresionat de povestea de dragoste pe care o traieste William si nu i se pare iesit din comun ca aleasa lui nu este de vita nobila.

„Cred ca in lumea moderna este perfect acceptabil, de ce n-ar fi? Dragostea e dragoste, fie ca ai sange regesc sau nu”, este de parere printul Nicolai.

Este pentru a treia oara cand regele Mihai participa la o nunta regala britanica.

Despre Ovidiu
Mintea nu este un vas care trebuie umplut, ci un foc care trebuie aprins. (Plutarh)

2 Responses to Regele Mihai I al României alături de prinţii Marii Britanii – FOTO

  1. Doar o corectură mică: nu-l cheamă Nicolai. Ori Nicholas, ori Nicolae. 🙂

  2. Ovidiu says:

    @Roxana eu asa stiam.
    ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: