News Alert – Barack Obama l-a ucis pe Osama Bin Laden împreună cu unul dintre fiii săi şi alţi doi adulţi Osama Bin Laden a fost împușcat în cap! Cadavrul lui Osama bin Laden a fost aruncat in mare. VEZI FOTO CONFIRMARE EXCLUSIV!


Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Osama bin Laden, cel mai căutat terorist de pe planetă, liderul al-Qaida a fost ucis, ieri, de forţele americane în Abbotabad, Pakistan, a anunţat preşedintele SUA Barack Obama, relatează BBC.

Creierul atentatelor de la 11 Septembrie 2001 din Statele Unite a fost omorât în urma unui atac armat terestru, iar americanii deţin cadavrul acestuia.
Potrivit unor surse oficiale apropiate operaţiunii, Bin Laden a fost împuşcat în cap într-o locuinţă din Abbottabad, situată la 100 de kilometri de capitala Pakistanului, Islamabad. Mai mulţi membri ai familiei sale au fost de asemenea ucişi.

Americanii au pus mâna pe Osama Bin Laden la aproape 10 ani de la cele mai sângeroase atentate teroriste soldate cu peste 3.000 de morţi. Pe capul liderului al-Qaida era pusă o recompensă de 25 de milioane de dolari. Osama bin Laden a fost ucis la Abbotabad, în apropiere de capitala pakistaneză Islamabad.

„Astăzi, pot anunţa poporul american şi întreaga lume că Statele Unite au efectuat o operaţiune în urma căreia a fost ucis Osama bin Laden, liderul al-Qaida. S-a făcut dreptate”, aşa şi-a început alocuţiunea preşedintele american Barack Obama, care a confirmat că Osama bin Laden a fost ucis, informaţie vehiculată de mai multe publicaţii americane. Anunţul a fost făcut la ora 6.30, ora României.

Săptămâna trecută, liderul de la Casa Albă a autorizat operaţiunea de a-l captura pe Bin Laden, iar ieri acesta a fost ucis. Niciun american nu a fost ucis în timpul atacului.

Potrivit The New York Times, care citează o sursă oficială, liderul al-Qaida a fost victima unui atac ţintă a forţelor americane.

„Este o reuşită capitală. Lupta împotriva terorismului continuă, însă în această seară America a trimis un mesaj clar: indiferent de timpul de care are nevoie, se face dreptate”, a declarat fostul preşedinte american, George W. Bush, care a cerut capturarea lui Bin Laden viu sau mort după atentatele de la 11 septembrie 2001.

„Este un moment extrem de important nu doar pentru familiile care şi-au pierdut apropiaţii în atentatele de la 11 septembrie sau în alte atentate marca al-Qaida, însă şi pentru oamenii din lumea întreagă care vor să construiască un viitor comun în pace, libertate şi înţelegere pentru copiii noştri”, a spus şi fostul preşedinte american Bill Clinton.

Sărbătoare la Washington

Imediat după aflarea veştii, sute de americani de rând au ieşit pe străzi ca să sărbătorească. Aceştia scandează „SUA, SUA!” şi „Hey, hey, goodbye!” şi cântă imnul Statelor Unite.

„Niciodată nu am mai simţit o aşa emoţie. Este un lucru pe care l-am aşteptat demult timp”, spune un student, bucuros că cel mai temut duşman al SUA a fost învins.

Cine a fost Osama bin Laden

Fiul unui om de afaceri saudit, Osama bin Laden a fondat al-Qaida în anul 1988, cu scopul de a consolida reţeaua internaţională construită în timpul războiului din Afganistan. Scopul principal era organizarea de revoluţii în lumea musulmană şi respingerea intervenţiei străine în Orientul Mijlociu.

După ce s-a mutat în Afganistan, retorica sa împotriva Statelor Unite a escaladat. Într-un interviu acordat cotidianului britanic „The Independent”, în iulie 1996, bin Laden a lăudat atacurile asupra forţelor americane din Arabia Saudită, afirmând că acestea marchează „începutul războiului dintre lumea musulmană şi Statele Unite”. Deşi nu şi-a asumat atacurile, a precizat că „nu demult, i-am sfătuit pe americani să îşi retragă trupele din Arabia Saudită”.

Pe 23 august 1996, Osama Bin Laden a emis „prima declaraţie oficială de război” a al-Qaida împotriva Americii, care suna astfel:

„Mesajul lui Osama bin Laden către fraţii săi musulmani din lumea întreagă şi, în special, din Peninsula Arabică: declaraţie de jihad împotriva americanilor care au invadat Pământul celor două Moschei Sfinte- Arabia Saudită- să expulzăm ereticii din Peninsulă!”

A urmat o lungă serie de atacuri sângeroase intrumentate de cea mai cunoscută reţea teroristă din lume. Osama bin Laden a devenit chipul terorismului la nivel global şi cel mai căutat om de pe planetă.

Osama bin Laden, creierul celor mai sângeroase atentate

11 septembrie 2001 este ziua care a schimbat lumea. Aproximativ 3.000 de oameni au murit în atacurile produse la New York. Numărul celor afectate indirect este însă mult mai mare.

În dimineaţa acelei zile, 19 terorişti Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri. Teroriştii au prăbuşit două dintre ele în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, clădiri care s-au făcut una cu pământul în mai puţin de două ore, sub privirea îngrozită a lumii întregi.

Un alt avion a avut drept ţintă clădirea Pentagonului, din Arlington, Virginia, iar al patrulea avion s-a prăbuşit pe o câmpie în statul Pennsylvania. Aparatul se îndrepta spre Washington D.C.

Administraţia Bush a declarat atunci „război împotriva terorismului”- care s-a concretizat în două operaţiuni deschise, în Irak şi Afganistan, care ar „înghiţi” aproximativ 2.700 de miliarde de dolari până în 2017. Azi, la aproape 10 ani de la acea zi, liderul al-Qaida a fost ucis în Pakistan.
Numai un grup restrâns de persoane ştie despre operaţiunea de asasinare a liderului al-Qaida, Osama bin Laden.

A fost o operaţiune deosebit de periculoasă”, au precizat oficialii care au participat la o conferinţă telefonică pentru presă. Operaţiunea din nord-estul Pakistanului a fost desfăşurată de un comando al forţelor speciale americane şi a durat circa 40 de minute, relatează CNN.

„O echipă americană redusă” a fost implicată în operaţiunea de la Abbotabad, au precizat surse americane pentru CNN, însă ele au refuzat să precizeze dacă aceasta era formată din membri CIA sau militari din forţele speciale. O altă sursă oficială a precizat că Osama bin Laden a opus rezistenţă şi a fost împuşcat în cap într-un schimb de focuri.

Surse pakistaneze au afirmat că, la faţa locului, în localitatea Abbotabad, din nord-estul Pakistanului (foto dreapta), au fost prezenţi, în timpul atacului, şi membri ai serviciilor de informaţii pakistaneze. Cooperarea cu Pakistanul a permis localizarea lui bin Laden şi a clădirii unde se ascundea acesta, a spus, de altfel, şi Obama.

Clădirea de trei etaje din Abbotabad, oraşul unde a fost localizat Osama bin Laden, se află la circa 100 de kilometri de Islamabad. Complexul rezidenţial unde se afla bin Laden a fost construit în 2006. Clădirea este înconjurată de ziduri înalte şi garduri de sârmă ghimpată.

Informaţiile din interior au fost cruciale pentru reuşita acestei operaţiuni. CIA a încercat timp foarte îndelungat să câştige încrederea unor persoane apropiate liderului Al-Qaida. Deţinuţii de la Guantanamo „au furnizat (date despre) persoane care-i furnizau un sprijin direct” lui ben Laden, a declarat acest oficial. Este vorba despre un „curier singuratic”, asociat şi altor membri Al-Qaida, care s-a dovedit crucial.

Bin Laden a fost omorât alături de mai mulţi membri ai familiei sale, printre care şi unul dintre fii teroristului, a spus un oficial american, iar un oficial din serviciile secrete pakistaneze au spus că nu se ştie cine a atras focul de armă care l-a omorât pe bin Laden.

CNN a publicat un clip video în care apare casa din Abbottabad, Pakistan, în care a fost ucis liderul al-Qaida. Clădirea este cuprinsă de flăcări:

Despre Ovidiu
Mintea nu este un vas care trebuie umplut, ci un foc care trebuie aprins. (Plutarh)

4 Responses to News Alert – Barack Obama l-a ucis pe Osama Bin Laden împreună cu unul dintre fiii săi şi alţi doi adulţi Osama Bin Laden a fost împușcat în cap! Cadavrul lui Osama bin Laden a fost aruncat in mare. VEZI FOTO CONFIRMARE EXCLUSIV!

 1. Probabil că şi-a vopsit părul şi barba. 🙂 Deja l-au îngropat, anunţă CNN International. Şi să vezi de-acum încolo teoria conspiraţiei. 😀 Pe bune, l-au băgat cam repede la groapă, după ce am aşteptat aproape 10 ani să fie prins. Cineva spunea că zilele următoare vor apărea mesaje video ale lui bin Laden comunicând că e viu şi se va răzbuna. 🙂

 2. Pingback: BIN LADEN, UCIS. SUA, FIESTA. OBAMA, TUN ELECTORAL « Welcome to Roxania

 3. Ovidiu says:

  @Roxana,
  Fara nicio discutie Bin Laden a fost ucis, se poate face test DNA. Un presedinte sa minta poporul natiunea, sau serviciile secrete, crezi?

  • Cata says:

   scuza-ma ca te contrazic, dar probabil ca nu e cazul la serviciile secrete, dar in cazul poporul…pai, nu ar fi prima oara cand un presedinte minte in fata intregului popor….:P

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: