Vezi imagini inedite cu liderul Al-Qaeda Osama bin Laden bătrânel adus de spate şi cu o barbă albă – cu o telecomandă în mână, butonând intens la un televizor micuţ unde apar imagini cu el însuşi. VIDEOOficialii americani au dat publicităţii cinci clipuri video cu liderul al-Qaida, Osama bin Laden, filmate, aparent, în timpul şederii acestuia în reşedinţa din Abbottabad, Pakistan, înainte de asaltul forţelor americane

Unul dintre clipuri îl surprinde pe cel mai temut terorist al planetei – un bătrânel adus de spate şi cu o barbă albăcu o telecomandă în mână, butonând intens la un televizor micuţ unde apar imagini cu el însuşi. Bin Laden poartă un fes negru şi are pe umeri o pătură. Interiorul camerei este unul spartan – mobila e sărăcăcioasă şi cabluri atârnă de perete. Clipul a fost filmat cel mai probabil în reşedinţa securizată în valoare de un milion de dolari, din Abbottabad, Pakistan.

Alt clip este o înregistrare a unui mesaj pe care Bin Laden intenţiona să îl trimită SUA. Clipul pare să fi fost înregistrat în octombrie sau noiembrie 2010, au precizat reprezentanţii guvernului SUA. În acest clip, liderul al-Qaida apare cu barba vopsită, notează CNN. Alte trei clipuri sunt înregistrări ale unor repetiţii făcute de Bin Laden pentru alte mesaje adresate lumii.

Clipurile video se aflau pe cd-urile şi hard-diskurile luate de trupele speciale americane care au fost implicate în operaţiunea soldată cu uciderea lui Bin Laden.

Oficialii americani au subliniat că înregistrările video şi celelalte date obţinute din reşedinţa ocupată până în urmă cu o săptămână de Bin Laden arată că acesta era foarte implicat în organizarea acţiunilor de zi cu zi ale organizaţiei al-Qaida. Casa liderului terorist era „un centru de comandă activ”. Bin Laden a rămas până în ultima clipă „un lider activ, care oferea instrucţiuni strategice şi tactice” organizaţiei teroriste, au precizat oficialii americani, sub acoperirea anonimatului.

Despre Ovidiu
Mintea nu este un vas care trebuie umplut, ci un foc care trebuie aprins. (Plutarh)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: