EXCLUSIV VEZI FOTO Sexi-consiliera de la IMM-uri a pierdut finanţarea europeană pentru salonul de fiţe


Experţii independenţi desemnaţi de Ministerul Dezvoltării Regionali şi Turismului au respins proiectul european depus de sexi-consiliera Bianca Jurcă, tânăra angajată la Oficiul pentru IMM-uri Timiş, unde mama ei este directoare. Tânăra are posibilitatea să conteste decizia.

Bianca Jurca  Babylon

Bianca Jurca Babylon

O vorbă românească spune că un necaz nu vine niciodată singur. După ce a fost obiectul unui scandal naţional de amploare, Bianca Jurcă, sexi-consiliera de la IMM-uri a pierdut şi finanţarea de 122.000 de euro pe care a cerut-o din fonduri europene. Experţii independenţi desemnaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului au decis că proiectul depus de Bianca Jurcă nu îndeplineşte toate condiţiile şi nu l-au propus spre finanţare. „Este rezultatul în urma analizei tehnico-financiare realizată de experţi independenţi desemnaţi de minister. În urma acestor evaluări, proiectul nu a fost depus spre finanţare. Solicitantul poate contesta decizia la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului”, a spus purtătorul de cuvânt al Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, Miruna Vitcu.

Bianca Jurca Babylon

Bianca Jurca Babylon

Potrivit reprezentanţilor ADR, decizia de respingere a proiectului s-a luat încă la începutul acestei săptămâni, înainte de izbucnirea scandalului în care a fost implicată Bianca Jurcă. „Evaluarea unui proiect este un proces de durată. La începutul acestei săptămâni au ajuns la noi deciziile, iar ieri le-am comunicat solicitanţilor”, a mai spus Miruna Vitcu. Potrivit procedurilor, decizia trebuie comunicată în termen de cinci zile din momentul în care a fost primită.

De altfel, Bianca Jurcă se aştepta ca proiectul depus de ea să aibă probleme, declarând acest lucru înainte să primească decizia de respingere a proiectului. „Momentan aştept şi aştept de mult timp. Dacă lucrez acolo nu înseamnă că se rezolvă atât de repede, dimpotrivă. Din câte am auzit ieri, chiar sunt nişte probleme cu proiectul meu. Am primit înştiinţare că trebuie să fac nişte clarificări. Deja e a doua oară când primesc clarificări”, a declarat Bianca Jurcă la începutul acestei săptămâni, înainte de aflarea deciziei. Nici a doua clarificare nu a fost însă suficientă, iar proiectul a fost respins.

Scandalul „Bianca Jurcă” a izbucnit după ce s-a descoperit modul în care mama, directoare la o instituţie a statului, şi-a angajat fiica într-o funcţie publică. „S-a angajat în urma unui concurs. Are pregătire profesională corespunzătoare. Concursul a fost anunţat, dar nu s-a prezentat nimeni. N-am dezavantajat pe nimeni. Trebuie să lucreze şi copiii noştri undeva. Dacă au o pregătire trebuie să lucreze undeva”, a declarat mama Biancăi Jurcă, Lelica Crişan.

Concurs anunţat la perete

Când s-a angajat la Oficiul pentru IMM-uri Timiş, Bianca Jurcă nu a avut contracandidat. Potrivit secretarului comisiei de examinare, Ana-Maria Cociu, subalternă a Lelicăi Crişan, anunţul pentru angajare a fost făcut doar la avizierul instituţiei şi la concurs nu s-a mai prezentat nimeni. „La momentul respectiv putea fi publicat doar pe avizier. După aceea s-a schimbat legislaţia”, susţine Cociu.

Întrebată cum a putut fi obiectivă examinând-o pe fiica şefului direct, Ana-Maria Cociu a spus: „Pe noi ca şi angajaţi nu ne interesează cine vine – fiica, fiul cuiva. Nu mă interesa nici dacă venea fiul domnului prim-ministru, atât timp cât îşi făcea treaba sau răspundea în mod afirmativ cerinţelor postului. Atâta vreme cât candidatul şi-a îndeplinit condiţiile, atâta vreme cât a răspuns şi la interviu şi în scris conform cerinţelor, nu văd care e problema.”

Bianca Jurcă lucrează astfel de aproximativ un an şi jumătate la Oficiul pentru IMM-uri Timiş. La concurs i s-au cerut studii superioare, iar ea este absolventă de Biologie. Trebuia să aibă cunoştinţe de operare pe calculator cu atestat ECDL (permisul european de conducere a calculatorului n.r.), condiţie pe care, de asemenea, a îndeplinit-o.

Ana-Maria Cociu a mai spus că, recent, s-a organizat un nou concurs pentru un post vacant şi, la fel, s-a angajat un singur candidat. „Nu avem alocaţi bani pentru publicitate ca să dăm anunţ. Am trimis un comunicat de presă şi un singur ziar a publicat informaţia”, a mai spus Ana-Maria Cociu.

„Salariul este mic”

Lelica Crişan şi fiica ei, Bianca Jurcă, nu văd nicio problemă în a lucra împreună. Mai mult decât atât, Bianca susţine că nu a venit la IMM-uri pentru bani, ci pentru a căpăta experienţă. „Am vrut să lucrez cu mama să acumulez experienţă. Salariu iau 10 milioane (1.000 de lei – n.r.)”, a spus Bianca Jurcă.

„Salariul este foarte mic, condiţiile nu sunt extraordinare. Nu avem maşini, nu avem sediu. Sunt oficii în Timişoara care lucrează cu cinci persoane pentru că nu se angajează nimeni”, a adăugat Lelica Crişan. Aceasta spune că, în afara sarcinilor de serviciu pe care le îndeplineşte, Bianca Jurcă lucrează şi pe proiecte europene, prin care s-au atras în interesul Oficiului pentru IMM-uri bani comunitari de dezvoltare a activităţii şi de instruire a personalului.

În ciuda scandalului izbucnit în ultimele zile, Lelica Crişan nu bate deloc în retragere şi va participa la concursul pentru director organizat la 23 mai. „În tot acest scandal nu se vorbeşte deloc despre competenţe. O să merg la concurs cu toată presa după mine pentru a vedea cât ştiu”, a spus Lelica Crişan.
„Eu am dorit să lucrez alături de mama pentru a acumula experienţă. Sunt angajată pe o perioadă determinată până în august.”
Bianca Jurcă
consilier politici şi programe OIMM Timiş

Nu am dezavantajat pe nimeni. Trebuie să lucreze şi copiii noştri undeva. Dacă au o pregătire, trebuie să lucreze undeva.”
Lelica Crişan
şefa OIMM Timiş, mama Biancăi Jurcă

Despre Ovidiu
Mintea nu este un vas care trebuie umplut, ci un foc care trebuie aprins. (Plutarh)

2 Responses to EXCLUSIV VEZI FOTO Sexi-consiliera de la IMM-uri a pierdut finanţarea europeană pentru salonul de fiţe

  1. Pingback: CATEVA COMENTARII « ECHILIBRU

  2. ILICI ILIESCU says:

    Nepotismul si incompetenta se gasesc intotdeauna la varf . Drept dovada o gagicuta care azi apare prin reviste de adulti maine poate ajunge consilier pe probleme serioase politico-administrative sau chiar director . Si asta din cauza statului care permite unor functionari sa imparta scaunele institutiilor dupa bunul plac ! De aia traim prost ! Sunt scarbit de tara in care traiesc !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: