Sotia si copiii lui Gaddafi, cazati intr-o resedinta de lux din Algeria


12 membrii ai familiei lui Muammar Gaddafi, intre care sotia sa, Safyia, fiica sa Aisha si fiii Mohammad si Hannibal, sunt cazati intr-o vila luxoasa din Algeria, unde au fost plasati sub o paza stricta. Vila se afla intr-o zona rezidentiala din apropierea capitalei Algeriei in care locuiesc numerosi reprezentanti ai elitei locale.

Un oficial a dezvaluit ca autoritatile din Algeria nu le-au permis membrilor familiei lui Gaddafi sa aduca in tara o mare suma de bani si propriile garzi de corp. “Algeria nu doreste ca ei a creeze probleme aici”, a spus el.

Guvernul algerian asigura totusi ca-i trateaza pe membrii familiei lui Gaddafi ca si cand ar fi “algerieni”. Deocamdata ei sunt insa tinuti departe de ochii lumii si de eventualii vizitatori. Potrivit unui diplomat occidental, familia a fost trasportatata intr-o zona in care accesul este controlat cu strictete. “Este posibil ca famliei sa i se permita mai tarziu sa se mute intr-un apartament al elitelor din Alger, dar deocamdata ea este tinuta departe de ochii lumii in zona oficialilor de top din Staoueli, la circa 20 de kilometri vest de Alger”, a precizat diplomatul, citat de The Telegraph.

Dupa cum aminteste publicatia britanica, Algeria a respins criticile care i-au fost aduse in urma adapostirii, incepand din luna august, a rudelor colonelului libian Muammar Gaddafi. Premierul Ahmed Ouyahia sustine chiar ca structura politica a rebelilor di Libia a fost de acord cu acesta masura. Potrivit primului ministru, Consiliul National de Tranzitie ar fi “confirmat” ca este vorba de o chestiune umanitara.

Despre Ovidiu
Mintea nu este un vas care trebuie umplut, ci un foc care trebuie aprins. (Plutarh)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: