Aisha Gaddafi a fost transferata la un spital în urma confirmării de ştiri despre moartea tatălui său


Fiica lui Moammar Gaddafi, Aisha, a fost internata vineri in spital, dupa ce a vazut imaginile cu tatal sau mort si dupa ce a aflat ca fratele sau, Mu’tasim, a murit si el.

Potrivit unor surse algeriene citate de Alba Waba, Aisha Gaddafi a fost socata de scenele difuzate de posturile de televiziune, in care tatal sau era tarat pe strada, plin de sange, dupa ce fusese batut cu bestialitate.

Conform rapoartelor, Aisha a fost şocata de scenele difuzate de canale de televiziune, un libian tânăr pe nume Ahmed Al-Shaibani, care pretindea că el a luat arma lui Gaddafi de aur şi la împuşcat, ceea ce duce la moartea imediată.
Potrivit presei spaniole, unica fiica a lui Gaddafi a incercat sa vorbeasca cu tatal sau folosind un telefon prin satelit, dar soldatul rebel care a raspuns i-a spus ca Gaddafi a murit.

Comandanti ai insurgentilor au dezvaluit, pentru El Universal, ca dupa ce a aflat vestea, Aisha i-a contactat imediat pe membrii consiliului militar de la Misrata pentru a afla ce intentioneaza sa faca cu trupul neinsufletit al tatalui sau, dar acestia au refuzat sa-i ofere detalii.

Între timp, comandantul militar al Consiliului Naţional de Tranziţie libian a declarat vineri că Saif al-Islam, fiul lui Muammar Gaddafi încearcă să fugă din Libia spre sud, la graniţa cu Niger. Abdul Majid Maliqtah a spus că Saif al-Islam se deplasează într-un convoi de trei vehicule blindate care încercau să fugă forţele Consiliului de tranziţie, care a cuprins oraşul Sirte, joi, şi a ucis tatăl său.

Fiica lui Gaddafi a fugit in Algeria impreuna cu fratii sai Hanibal si Mohamed si cu mama sa, Safia, pe data de 29 august, dupa caderea capitalei Tripoli in mainile insurgentilor. Autoritatile algeriene au declarat ca i-au primit din ratiuni umanitare.

––
AISHA GADDAFI A ÎNCERCAT SĂ-I TELEFONEZE TATĂLUI SĂU DUPĂ CE A FOST UCIS.
Aisha, fiica lui Muammar Gaddafi, refugiată în Algeria de la sfârşitul lunii august, a încercat să vorbească cu tatăl său folosind un telefon prin satelit, dar soldatul rebel care a răspuns i-a spus că Gaddafi a murit, au declarat vineri agenţiei EFE comandanţi ai insurgenţilor.
“În momentul în care a fost capturat, Gaddafi avea asupra lui un telefon cu transmisiune prin satelit Thuraya. Unul dintre rebeli a răspuns când aparatul a sunat. Persoana care a telefonat s-a prezentat ca fiind Aisha şi a cerut să vorbească cu tatăl său. Rebelul i-a răspuns că Gaddafi a murit şi în acel moment legătura s-a întrerupt”, au afirmat sursele citate.

După acest episod, Aisha i-a contactat imediat pe membrii consiliului militar de la Misrata pentru a afla ce intenţionează să facă cu trupul neînsufleţit al tatălui său, dar aceştia au refuzat să-i ofere detalii.

Fiica lui Gaddafi a fugit în Algeria împreună cu fraţii săi Hanibal şi Mohamed şi cu mama sa, Safia, pe data de 29 august, după căderea capitalei Tripoli în mâinile insurgenţilor. Autorităţile algeriene au declarat că i-au primit din raţiuni umanitare.

Pe de altă parte, potrivit aceloraşi surse, cadavrele lui Gaddafi, al fiului său Mutasim şi al fostului ministru al apărării Abu Bakr Yunes sunt păstrate într-un loc secret din Misrata. De pe corpurile primilor doi au fost recoltate probe pentru a se efectua analize ADN.

Sursa: AGERPRES
Data căsătoriei Gaddafi Safiya 10 septembrie 1970.
Un tânăr de 22 de ani susține că el l-ar fi ucis pe Muammar Gaddafi. Vezi detaliile execuției
Un combatant al regimului libian susține, într-o postare video publicată ieri pe internet, că el l-a ucis pe fostul dictator Muammar Gaddafi.
Sursa: REUTERS
Tânărul de 22 de ani, Sanad Al-Sadek al-Oureibi, a descris cu amănunte filmul capturării și lichidării fostului lider libian.

„I-am tras două gloanțe, unul sub braț și celălalt în cap. Nu a murit imediat. A mai durat o jumătate de oră”, susține el, potrivit AFP.

„Ne-am întâlnit cu Gaddafi pe o stradă, el mergea cu copii și cu tinere. Purta pălărie, i-am recunoscut părul. Un combatant din Misrata mi-a spus: este Gaddafi, să-l prindem!”, a povestit tânărul.

Acesta spune că l-a „neutralizat pe fostul lider, care avea un pistol de aur”, cuprinzându-l cu brațele.

„L-am pălmuit. Mi-a spus: Ești ca fiul meu! L-am pălmuit din nou. I-am mai dat o palmă. Mi-a spus: Sunt ca tatăl tau! Atunci, l-am luat de păr și l-am pus la pământ”, a spus Sanad Al-Sadek al-Oureibi. Ar fi vrut să îl ducă pe Gaddafi la Benghazi, dar când combatanții din Misrata au insistat să-l ia cu ei, a deschis focul asupra lui.

Tânărul de 22 de ani susține că a luat de la Muammar Gaddafi o vestă plină de sânge și un inel de aur care i-ar fi aparținut fostului dictator. Inelul este gravat cu numele celei de-a doua soții, Safia, precum și data căsătoriei lor, 10 septembrie 1970.
Sanad Al-Sadek al-Oureibi, tânărul de 22 de ani care susține că l-a omorât pe Gaddafi
Fostul dictator libian a fost capturat, joi, la Sirt, și a murit la scurt timp în circumstanțe încă neclare. Familia lui a cerut ieri să îi fie predate cadavrul lui Muammar Gaddafi si al fiului său Muatassim, ucis alături de tatăl său.

Despre Ovidiu
Mintea nu este un vas care trebuie umplut, ci un foc care trebuie aprins. (Plutarh)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: